Založ si blog

Zamyslenie sa nad udalosťami posledných dní a posledného súdu

Doba vývoja ľudského ducha v tomto stvorení je presne vymedzená. Počas časovo pomerne dlhého obdobia má každý z nás napokon dospieť k poznaniu, že iba dobrovoľné podriadenie sa dokonalej Vôli Najvyššieho, reprezentovanej duchovnými Zákonmi vloženými do stvorenia nám môže priniesť skutočné šťastie.

V desiatkach minulých životov sme sa totiž mohli na vlastnej koži dostatočne intenzívne presvedčiť, že kŕčovité zotrvávanie na vlastnej vôli, na vlastnom chcení a ľpenie na vlastných názoroch a pohľadoch nám vždy prinášalo iba samé nepríjemnosti, zlo a nešťastie. Túto skúsenom máme vtlačenú hlboko do svojej duše.

Kto teda neprechádzal všetkými svojimi predchádzajúcimi životmi slepo a tupo, ten už jednoducho musel poznať, že iba v podriadení sa Vôli Najvyššieho je pre neho skryté pravé šťastie.

A toto zásadné poznanie tvorí nevyhnutný predpoklad pre kvalifikáciu každého z nás do novej doby, o ktorej sa v Biblii hovorí ako o zasľúbenej, tisícročnej ríši pokoja a mieru. Príležitosť žiť v nej však dostane iba ten, kto bol schopný vzdať sa svojich názorov, náhľadov a vlastného chcenia a dobrovoľne sa podriadiť Vôli Najvyššieho.

Súčasná doba predstavuje akúsi konečnú hranicu, kedy musí každý z nás urobiť veľké rozhodnutie. Zásadné rozhodnutie spočívajúce v tom, či sa podriadi, alebo nepodriadi Vyššej Vôli. A od tohto jeho rozhodnutia bude potom závisieť, či dostane šancu pokračovať ďalej vo svojom duchovnom vývoji vo stvorení, alebo či ju nedostane, pretože sa doposiaľ vôbec nič nenaučil a ani sa naučiť nechce.

Preto tí, ktorí svoju šancu nechcú premárniť, by si mali už konečne uvedomiť veľkú nedostatočnosť, spočívajúcu v presadzovaní svojej vlastnej, ľudskej vôle. Nedostatočnosť zotrvávania na vlastných názoroch a predstavách, znemožňujúcich vnímať realitu bytia v jej skutočných, vyšších súvislostiach.

Nenadarmo nám totiž bolo už pred 2000 rokmi povedané: „Buď vôľa Tvoja! Ako v nebi, tak i na zemi!“ Tieto slová nemali slúžiť len ako odriekavanie pri modlitbe. Znamenajú omnoho viac. Bol nám nimi ukázaný určitý ideál, o realizáciu ktorého sme sa mali usilovať. Ten ideál spočíva v poznaní a naplňovaní Vôle Najvyššieho. Spočíva v dobrovoľnom zrieknutí sa vlastnej vôle a dobrovoľnom podrobení sa Vôli Stvoriteľa. Ak tak totiž ľudia učinia, potom bude aj na zemi tak, ako v nebi. Tak ako v nebi, kde vládne Vôľa Pána, ktorú všetci bezvýhradne dodržujú, pretože vedia, že práve jej dodržiavanie im prináša šťastie.

Kto však toto odmieta, komu je aj v dnešnej dobe prednejšia jeho vlastná vôľa, jeho vlastné názory a domnienky, tomu pravdepodobne už niet pomoci. Nechce totiž pochopiť, že tým najdôležitejším v jeho bytí je nutnosť podriadenia sa Vôli Najvyššieho, aby týmto spôsobom mohlo konečne aj k nemu samotnému prísť skutočné a pravé šťastie a aby našiel mier vlastnej duše, po ktorom podvedome každý z nás tak túži.

Je vakcinácia krádežou osobnosti? Áno!

09.08.2021

Tlak na vakcináciu je obrovský a mnohí mu podľahnú. Tí však, čo mu odolávajú, sa stávajú silnými osobnosťami, ktoré sa nepoddávajú ničomu, čo sa prieči ich vnútornému presvedčeniu. Osobnosťami, ktoré nepodliehajú nátlaku a neskláňajú svoje hlavy ani vtedy, keď mnohí okolo kľačia v prachu a s poslušnosťou otroka plnia všetky priania mocných. Žijeme vo svete [...]

Úloha médií v čase pandémie a iné závažné skutočnosti

17.05.2021

Aká je pravá úloha súčasných médií? Snažia sa obyvateľstvu sprostredkovať skutočnú pravdu, alebo niečo úplne iné? A ak im nejde o objektívnu pravdu, o čo im ide? Oficiálne média v dnešnom svete plnia v prvom rade objednávku mocných. Objednávku zo strany najbohatších a najmocnejších, ktorí ich vlastnia, alebo majú na ich fungovanie nejaký iný zásadný vplyv. A [...]

Vakcína je zodpovednosť! Naozaj? Aj v dobe nezodpovedných politikov?

19.04.2021

Slovenskom nedávno zarezonovala kauza podvodnej snahy o získanie vakcín Pfizer a BioNTech. Nemeckí investigatívni novinári zistili, že slovenské ministerstvo zdravotníctva sa snaží získať vakcíny navyše mimo oficiálneho systému prideľovania vakcín prostredníctvom Európskej únie. Slováci tajne rokovali so sprostredkovateľom, ktorý mal zabezpečiť vakcíny navyše, ale za [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 161875x
Priemerná čítanosť článkov: 3238x

Autor blogu

Kategórie