Založ si blog

Hrozivé nešťastie v Tatrách a jeho ešte hrozivejšia symbolika

Búrka, ktorá sa strhla vo štvrtok popoludní 22. augusta 2019 v Tatrách sa stáva čiernym dňom v ich histórii. Na slovenskej strane bol usmrtený jeden človek a niekoľkí boli zranení, avšak epicentrom nešťastia sa stala poľská strana, kde zahynuli štyria ľudia a 157 bolo zranených.

K čomu konkrétne došlo na poľskej strane západných Tatier?

Turisti vystupovali na vrch Giewont, ktorý je pre Poliakov akýmsi pútnickým miestom. Na jeho vrchole stojí veľký 15 metrový železný kríž a cesta k nemu je lemovaná železnými reťazami, ktorých sa pridržiavajú ľudia, stúpajúci na vrchol. V búrke sa však táto cesta stala pre desiatky turistov doslova pascou bez možnosti úniku, pretože blesk udrel priamo do kríža a jeho sila bola zvedená do železných reťazí. Štyria ľudia zahynuli okamžite a 157 ich bolo druhotne zasiahnutých bleskom. V piatok popoludní, čiže o deň neskôr, bolo ešte v nemocniciach hospitalizovaných 34 ľudí s ťažším stavom a traja boli nezvestní.

Toľko v stručnosti k nedávnej tragickej udalosti, ktorá však v sebe zároveň nesie priam desivú symboliku a je výstrahou pre celé ľudstvo.

Skôr ale, ako prejdeme k objasňovaniu týchto skutočností treba vedieť, že mnohé z toho, čo sa okolo nás deje, v sebe skrýva hlbokú symboliku a hlboké posolstvo. Lebo je naivným ten, kto si myslí, že žijeme vo svete náhodného diania. Naopak, žijeme vo svete zákonitého diania, ibaže ľudia sú vo všeobecnosti tak egocentricky upriamení iba na svoje vlastné ciele, túžby a žiadosti, že fungovanie týchto zákonitostí nevnímajú a preto ani nevidia, čo im chcú svojou vlastnou rečou povedať a sprostredkovať. Na čo ich chcú upozorniť a pred čím ich chcú varovať. Mali by sme preto konečne otvoriť oči a oveľa pozornejšie vnímať bezprostredné udalosti okolo nás a učiť sa dešifrovať ich posolstvá.

To je však žiaľ pre človeka dnešnej doby, zahľadeného do obrazoviek počítačov, mobilov, tabletov, televízorov a so sluchátkami na ušiach veľmi ťažké, ak nie priam nemožné. Ľudia žijú v svojom vlastnom svete kultúry, hudby, filmov, literatúry, internetu, či rozhlasového vysielania, a preto nie sú vôbec schopní vnímať symbolickú reč zákonov univerza, fungujúcich v okolitom dianí.

A preto budú možno prekvapení, možno zhrození a možno až pobúrení z toho, čo sa teraz dozvedia práve v súvislosti so symbolikou nedávnej tragédie na poľskej strane Tatier. Ale to posolstvo je tak závažné, že o ňom nie je možné mlčať!

Ide o posolstvo duchovné, pretože kríž na hore Giewont je symbolom duchovnosti kresťanstva. Kresťanstva súhrnne ako takého, nech už ide o katolíkov, evanjelikov, alebo pravoslávnych. No a práve do tohto symbolu kresťanstva udrel blesk, ktorý bol následne odvedený do reťazí, lemujúcich cestu k nemu, čo malo za následok 157 zranených a smrť štyroch osôb.

Zo symbolu spásy zasiahla skaza všetkých, čo k nemu kráčali! Toto je priam neuveriteľné posolstvo, sprostredkované ľuďom zákonmi univerza. Je to mimoriadne drsné upozornenie na to, že v rámci kresťanstva nie je čosi zásadného v poriadku! Že prostredníctvom toho, v čom kresťania vidia spásu, k ním naopak prichádza zničenie! Toto nám naznačujú zákony univerza, ktoré sú vždy iba poslušnými vykonávateľmi Vôle Najvyššieho, a my sa teraz pokúsme ich symboliku detailnejšie dešifrovať.

Kríž je v kresťanstve symbolom presvedčenia, že Ježiš Kristus prišiel na zem preto, aby zomrel na kríži a svojou smrťou a zmŕtvychvstaním spasil svet. Preto sa pre kresťanov stal kríž symbolom spásy.

Ale v skutočnosti tomu tak nie je a nikdy nebolo! V skutočnosti nie je kríž vôbec symbolom spásy, ale symbolom surovej vraždy Božieho Syna, ktorého smrť nebola Stvoriteľom chcená! Lebo Ježiš neprišiel zomrieť na kríži!

Ježiš prišiel od Stvoriteľa preto, aby ľuďom priniesol jeho Posolstvo! Posolstvo lásky! Posolstvo správneho a bohumilého života človeka vo stvorení! Posolstvo, najčistejším spôsobom ukazujúce Vôľu Stvoriteľa vo vzťahu k človeku. Vo vzťahu k tomu, ako má myslieť, hovoriť a konať, aby bol pozemsky šťastný a po svojej smrti spasený.

Jedine kvôli sprostredkovaniu tohto Posolstva prišiel Ježiš na zem! Lebo jedine v živote a v myslení v súlade s ním sa pre každého z nás skrýva spása!

V temnote zeme sa však Posolstvo Svetla, vytrhávajúce ľudí zo spárov temnoty a ukazujúce opäť jasne cestu k Svetlu, stretlo s prirodzenou nenávisťou temnoty voči všetkému svetlému. A nenávisť temnoty a jej prisluhovačov sa usilovala o fyzickú likvidáciu Posla zo Svetla, a tým o elimináciu jeho svetlého Posolstva, ktoré sa začínalo šíriť po zemi. A preto bol Ježiš temnom neustále prenasledovaný a nakoniec dohnaný k ceste utrpenia a k smrti na kríži.

Jeho smrť však chcelo temno a nie Boh! Stvoriteľ neposlal na zem svojho Syna, aby ho zavraždili! Poslal ho k svojim nájomníkom na planéte Zem, aby im ukázal svoju Vôľu. Vôľu Majiteľa všetkého, v ktorej dodržiavaní a rešpektovaní spočíva jediná cesta človeka k spáse.

Nájomníci Zeme sa však zlovoľne obrátili proti jeho Vôli a proti jeho Synovi a zavraždili ho! A vo svojej slepej sebestrednosti, v sebapreceňovaní, a tiež vo svojej snahe o seba ospravedlnenie, urobili z tejto vraždy, ktorá bola v skutočnosti vzburou proti Stvoriteľovi, jeho spasiteľský zámer. Vražda Syna Božieho má byť teda akousi zmiernou obetou. Má byť zmierením ľudstva so Stvoriteľom.

Avšak len v najšialenejšej logike je možné usilovať o zmierenie s niekým tak, že mu zavraždíte jeho syna! Tento čin ľudstvo vôbec nezmieril so Stvoriteľom! Týmto činom naopak na seba uvalilo obrovskú vinu!

Lebo Krista, ktorý prišiel na zem z lásky k ľuďom, aby im priniesol Posolstvo od ich nebeského Otca, ktorého plnenie pre nich predstavuje jedinú cestu k spáse, tohto nevinného Krista vrátili ľudia nazad jeho Otcovi zmučeného a surovo zavraždeného. A svoj do neba volajúci zločin ešte dones považujú za akt zmierenia s Pánom. Za akt zmiernej obety! A na tomto zvrátenom a falošnom presvedčení postavili svoje náboženstvo a svoje vnímanie spásy. Preto je symbol kresťanského kríža dodnes vnímaný, ako symbol spásy.

Avšak v očiach Pána je to naopak len symbol surovej vraždy jeho nevinného Syna! A práve preto do tohto symbolu vraždy v Tatrách udrel blesk, aby sa nad tým ľudia konečne zamysleli. Aby si uvedomili, že spása nespočíva v Kristovej smrti na kríži, ale jedine v živote podľa jeho Posolstva, kvôli hlásaniu ktorého bol nenávistne pribitý na kríž.

Dogmatická viera v zmiernu obetu Krista na kríži predstavuje železné reťaze, ktoré spútavajú duše veriacich, naivne a bez premýšľania prijímajúcich to mylné a falošné, čo je im cirkvami predkladané. A práve preto, že kríž nie je symbolom spásy, ale symbolom vraždy, udrel do neho blesk a bol rozvedený do pomyselných reťazí železných dogiem, čím zasiahol všetkých, ktorí sa ich v klamlivej viere pridržiavajú. A turisti, ktorí zomreli, ale aj tí, ktorí utrpeli rôzne zranenia, sú symbolom duchovnej vražednosti viery vo falošnú spásu, v ktorej svet uviazol. V tomto tkvie podstata toho, čo nám bolo tlmočené nešťastím v Tarách.

Jednou vecou totiž je, ako svoju cestu k spáse vnímajú ľudia vo svojich pomýlených predstavách a druhou vecou je, ako je to videné zhora, to jest samotným Stvoriteľom. A Stvoriteľ dal prostredníctvom svojich verných služobníkov, spravujúcich prírodné dianie kresťanskému svetu jasne najavo, že ich predstava spásy je falošná a nesprávna! Že sú to len životu nebezpečné, železné dogmy, spútavajúce ľudské duše v ich vzostupe. Že spása nespočíva v ničom inom, iba v živote v súlade s učením Krista, ktoré reprezentuje Vôľu jeho Otca.

Na tieto mimoriadne závažné veci je náš svet už dávno upozorňovaný, ale bezvýsledne. Ignorovanie Pravdy však nie je možné trvalo, a preto žiaľ, prichádza na rad oveľa tvrdšia rétorika. Snažme sa preto konečne pochopiť skutočnú Pravdu a snažme sa zariadiť podľa nej, pretože sa blíži doba, v ktorej bude Pán a jeho služobníci, spravujúci prírodné dianie, pomýlené ľudstvo veľmi bolestivo smerovať k jej pochopeniu. A zároveň k životu v súlade s ňou.

Človeče, nekráčaj slepo vlastným bytím! Vedz, že mnohé z toho, čo sa deje okolo teba je symbolikou, ktorá sa ťa snaží nasmerovať na správnu cestu. Uč sa to vnímať, uč sa to poznávať a uč sa to chápať! Neži ako slepý, aby ťa z tvojej slepoty nemuseli bolestivo prebúdzať údery bleskov v očistných búrkach, ktoré sa blížia k zemi, a v ktorých môžeš aj duchovne zahynúť, ak sa neprebudíš!

Nad Tatrou sa blýska! Hromy divo bijú!

Do hluchoty duší a sŕdc bijú blesky hnevu Hospodina, aby oslobodili ľudského ducha, spútaného železnými reťazami falošnej viery, a on mohol začať slobodný a voľný radostne stúpať k Svetlu!

Je vakcinácia krádežou osobnosti? Áno!

09.08.2021

Tlak na vakcináciu je obrovský a mnohí mu podľahnú. Tí však, čo mu odolávajú, sa stávajú silnými osobnosťami, ktoré sa nepoddávajú ničomu, čo sa prieči ich vnútornému presvedčeniu. Osobnosťami, ktoré nepodliehajú nátlaku a neskláňajú svoje hlavy ani vtedy, keď mnohí okolo kľačia v prachu a s poslušnosťou otroka plnia všetky priania mocných. Žijeme vo svete [...]

Úloha médií v čase pandémie a iné závažné skutočnosti

17.05.2021

Aká je pravá úloha súčasných médií? Snažia sa obyvateľstvu sprostredkovať skutočnú pravdu, alebo niečo úplne iné? A ak im nejde o objektívnu pravdu, o čo im ide? Oficiálne média v dnešnom svete plnia v prvom rade objednávku mocných. Objednávku zo strany najbohatších a najmocnejších, ktorí ich vlastnia, alebo majú na ich fungovanie nejaký iný zásadný vplyv. A [...]

Vakcína je zodpovednosť! Naozaj? Aj v dobe nezodpovedných politikov?

19.04.2021

Slovenskom nedávno zarezonovala kauza podvodnej snahy o získanie vakcín Pfizer a BioNTech. Nemeckí investigatívni novinári zistili, že slovenské ministerstvo zdravotníctva sa snaží získať vakcíny navyše mimo oficiálneho systému prideľovania vakcín prostredníctvom Európskej únie. Slováci tajne rokovali so sprostredkovateľom, ktorý mal zabezpečiť vakcíny navyše, ale za [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 161865x
Priemerná čítanosť článkov: 3237x

Autor blogu

Kategórie