Založ si blog

Viete o tom, že existuje čosi také, ako bytosti prírody? (Rozprávka pre dospelých)

Viete o tom, že škriatkovia a víly, nie sú úplný výmysel? Hovoríte, že ste ešte žiadneho nevideli. A viete prečo? Nie? Tak teda počúvajte.

Kedysi dávno, pred mnohými a mnohými rokmi žili len samí dobrí ľudia. Všetci si navzájom pomáhali, boli na seba dobrí a mali veľmi radi prírodu. A za všetko, čo sa im dostávalo ďakovali Bohu. Preto mali aj oveľa jemnejší zrak a mohli vidieť bytosti, ktoré nazvali škriatkami, vílami, elfmi, sylfami, salamandrami, vodníkmi, či obrami. Súhrnne sa všetci volajú bytostní a majú telá jemné ako vzduch.

Ľudia sa s nimi dorozumievali a oni im pomáhali v ich práci. Trebárs obri im pomáhali so stavaním veľkých stavieb a domov. Pomáhali im lámať skaly. Škriatkovia im zase pomáhali inak. Trebárs tým, že im radili, aké korenie majú do jedla pridať, aby bolo dobré. Alebo aké bylinky majú použiť na čaj, aby boli ľudia silní a zdraví.

Ale potom sa k ľuďom dostalo zlo, ktoré im ich jemný zrak zatemnilo. Tak prestali bytostné vidieť. Ľudia začali byť zlí, začali klamať, závidieť si, byť lakomí a prestali sa mať navzájom radi. Aj prírodu si prestali vážiť a preto sa k nej prestali správať pekne. Tak je to aj dnes a preto ľudia už žiadne prírodné bytosti nevidia a myslia si, že si ich iba v dávnych dobách vymysleli. Ale oni naozaj existujú. Zopár dobrých ľudí a dokonca aj detí ich môže ešte vnímať.

Každý bytostný má svoju vlastnú úlohu a s radosťou ju plní. Škriatkovia sa starajú o rastliny, elfovia o kvety a o stromy, sylfovia o oblaky na oblohe, o vietor a dážď, vodné víly o studne a potoky, vodníci o rybníky, salamandri sú spojení s ohňom, a tak ďalej, a tak ďalej.

Ako je s bytosťami prírody možné začať nadväzovať kontakt?

Ak máte nejaký kvet v kvetináči, alebo v záhrade, hovorte mu pekné slová a kvet vám oveľa krajšie porastie, pretože takéto niečo majú bytosti prírody veľmi radi. Alebo až uvidíte na oblohe oblaky, môžete pozdraviť sylfa a uvidíte, aké krásne obrazy pre vás z oblakov vytvorí. Bytostní majú totiž radosť, keď sa ľuďom páči, čo vytvárajú.

Tiež môžete siahnuť na kôru stromu a poprosiť elfa, ktorý v ňom býva o silu. A potom samozrejme nezabudnite poďakovať. Aj na stromoch, na skalách, či na kameňoch možno pozorovať rôzne obrázky. Napríklad tváre alebo zvieratá. Stačí sa len dobre pozerať. Len si to niekedy vyskúšajte a uvidíte, koľko rozmanitých tvárí a postáv sformovaných rukami bytostných uvidíte.

Keď budete mať radi prírodu – lúky, lesy a zvieratá, tak príroda a bytostní budú mať radi vás. A keď sa zároveň budete snažiť byť oveľa lepšími a mravnejšími ľuďmi, možno časom aj nejaké prírodné bytosti uvidíte. Alebo minimálne vo svojom vnútri jasne pocítite, že skutočne existujú

*

Rozprávky v skutočnosti nevznikli preto, aby deti zaspali, ale aby sa dospelí zobudili.

Milan Rúfus

Je vakcinácia krádežou osobnosti? Áno!

09.08.2021

Tlak na vakcináciu je obrovský a mnohí mu podľahnú. Tí však, čo mu odolávajú, sa stávajú silnými osobnosťami, ktoré sa nepoddávajú ničomu, čo sa prieči ich vnútornému presvedčeniu. Osobnosťami, ktoré nepodliehajú nátlaku a neskláňajú svoje hlavy ani vtedy, keď mnohí okolo kľačia v prachu a s poslušnosťou otroka plnia všetky priania mocných. Žijeme vo svete [...]

Úloha médií v čase pandémie a iné závažné skutočnosti

17.05.2021

Aká je pravá úloha súčasných médií? Snažia sa obyvateľstvu sprostredkovať skutočnú pravdu, alebo niečo úplne iné? A ak im nejde o objektívnu pravdu, o čo im ide? Oficiálne média v dnešnom svete plnia v prvom rade objednávku mocných. Objednávku zo strany najbohatších a najmocnejších, ktorí ich vlastnia, alebo majú na ich fungovanie nejaký iný zásadný vplyv. A [...]

Vakcína je zodpovednosť! Naozaj? Aj v dobe nezodpovedných politikov?

19.04.2021

Slovenskom nedávno zarezonovala kauza podvodnej snahy o získanie vakcín Pfizer a BioNTech. Nemeckí investigatívni novinári zistili, že slovenské ministerstvo zdravotníctva sa snaží získať vakcíny navyše mimo oficiálneho systému prideľovania vakcín prostredníctvom Európskej únie. Slováci tajne rokovali so sprostredkovateľom, ktorý mal zabezpečiť vakcíny navyše, ale za [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 161838x
Priemerná čítanosť článkov: 3237x

Autor blogu

Kategórie